درحال مشاهده: مرجع تخصصی آب و فاضلاب

,.


ادعونیاهدای خون
موسسه محک
اهداء عضو

طرح تصفیه خانه فاضلاب جلفا

۱۳۹۰/۰۵/۰۶
14:29
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 
کارفرما: شرکت آب و فاضلاب شهری استان آذربایجان شرقی
مهندسین مشاور: مهندسین مشاور جویاب نو
 
موقعیت تصفیه خانه:
تصفیه خانه فاضلاب شهر جلفا در فاصله یک کیلومتری شرق شهر و در کنار رودخانه ارس و نزدیک پل راه آهن مرزی واقع شده است و مساحت زمین آن در حدود 10.8 هکتار است.
انتقال فاضلاب به محل تصفیه خانه تا فلکه گمرک بصورت ثقلی و بعد از آن توسط ایستگاه پمپاژ و بصورت تحت فشار می باشد.
 
مراحل اجرایی:
مطالعات طرح تصفیه خانه فاضلاب جلفا توسط مهندسین مشاور جویاب نو انجام پذیرفته است. بر اساس مطالعات مزبور تصفیه خانه در دو مرحله به مورد اجرا گذاشته خواهد شد بطوریکه مدول اول که در این مرحله اجرا گردیده است جمعیتی حدود 12000 نفر و مدول دوم جمعیتی حدود 24000 نفر را تحت پوشش قرار خواهد داد. دوره طرح برابر 25 سال در نظر گرفته شده که شروع آن سال 1385 و خاتمه آن سال 1410 خواهد بود.
 
مدت زمان اجرای پروژه:
عملیات ساختمانی تصفیه خانه از اسفند ماه سال 1382 و عملیات تجهیزاتی از مرداد ماه سال 1383 شروع شده است که با توجه به تغییر سیستم تصفیه جهت بالا بردن راندمان تصفیه ، کل عملیات ساختمانی و تجهیزاتی در طی مدت زمان 34 ماه به اتمام رسیده است.
 
مبانی طراحی (مدول اول):
جمعیت تحت پوشش بخش مقدماتی (ایستگاه پمپاژ ورودی ، آشغالگیر و دانه گیر)          24000 نفر
جمعیت تحت پوشش بخش ثانویه (هوارسانی و ته نشینی و ....)                               12000 نفر
دبی متوسط بخش مقدماتی                                                                         4800 متر مکعب در روز
دبی متوسط بخش ثانویه                                                                             2400 متر مکعب در روز
BOD5 فاضلاب ورودی                                                                                  250 میلی گرم در لیتر
مواد معلق فاضلاب ورودی                                                                             300 میلی گرم در لیتر
 

مرجع تخصصی آب و فاضلاب

Dictionary of Water and Wastewater Engineering

۱۳۹۰/۰۵/۰۵
16:35
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 

A

acequia--acequias are gravity-driven waterways, similar in concept to a flume. Most are simple ditches with dirt banks, but they can be lined with concrete. They were important forms of irrigation in the development of agriculture in the American Southwest. The proliferation of cotton, pecans and green chile as major agricultural staples owe their progress to the acequia system.

acid--a substance that has a pH of less than 7, which is neutral. Specifically, an acid has more free hydrogen ions (H+) than hydroxyl ions (OH-).
acre-foot (acre-ft)--the volume of water required to cover 1 acre of land (43,560 square feet) to a depth of 1 foot. Equal to 325,851 gallons or 1,233 cubic meters.
alkaline--sometimes water or soils contain an amount of alkali (strongly basic) substances sufficient to raise the pH value above 7.0 and be harmful to the growth of crops.
alkalinity--the capacity of water for neutralizing an acid solution.
alluvium--deposits of clay, silt, sand, gravel, or other particulate material that has been deposited by a stream or other body of running water in a streambed, on a flood plain, on a delta, or at the base of a mountain.
appropriation doctrine--the system for allocating water to private individuals used in most Western states. The doctrine of Prior Appropriation was in common use throughout the arid west as early settlers and miners began to develop the land. The prior appropriation doctrine is based on the concept of "First in Time, First in Right." The first person to take a quantity of water and put it to Beneficial Use has a higher priority of right than a subsequent user. Under drought conditions, higher priority users are satisfied before junior users receive water. Appropriative rights can be lost through nonuse; they can also be sold or transferred apart from the land. Contrasts with Riparian Water Rights.

مرجع تخصصی آب و فاضلاب

برچسب‌ها: آب , فاضلاب , Water , Wastewater

ارزيابي كارآيي هضم هوازي لجن فعال مازاد در راكتورهاي ناپيوسته

۱۳۹۰/۰۵/۰۴
23:54
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 
به دليل مزاياي هضم هوازي نسبت به هضم بي هوازي براي تثبيت بيولوژيكي لجن، اين تحقيق براي ارزيابي كارآيي هاضم هاي هوازي در فرآوري نمونه اي از لجن فعال مازاد فاضلاب شهري در مقياس آزمايشگاهي انجام شد. همچنين مدلي كه آهنگ كاهش جامدات فرار تجزي هپذير در هضم
هوازي را به صورت يك تابع مرتبه اول نسبت به غلظت جامدات فرار تجزيه پذير بيان مي كند، مورد ارزيابي قرار گرفت. سه راكتور ناپيوسته 10 ليتري10  و 20 روز به ، 20000 به مدت 70 روز و سه راكتور 5 ليتري نيمه پيوسته با زمان هاي ماند 5 mg/l 10000 و ، با غلظت جامدات اوليه 5000

مدت 60 روز راهبري شدند. غلظت جامدات فرار در راكتورهاي ناپيوسته، حداكثر پس از 9 روز به ميزان مجاز كاهش يافت، اما در راكتورهاي5000 كافي نبود. در راكتورهاي ناپيوسته رابطه mg/l نيمه پيوسته، زمان هاي ماند 5 و 10 روز براي تثبيت لجن با غلظت جامدات معلق ورودي معكوس بين ثابت آهنگ واكنش مرتبه اول و غلظت جامدات معلق اوليه بدست آمد. در راكتور هاي نيمه پيوسته ثابت آهنگ واكنش با افزايش زمان ماند كاهش يافت.

مرجع تخصصی آب و فاضلاب

ویژگیهای میکروبیولوژیکی آب

۱۳۹۰/۰۴/۳۱
4:20
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 
ویژگیهای میکروبیولوژیکی آب

مطالعات همه گیر شناسی بیانگر این مسئله است که مصرف آب آلوده چه بصورت مستقیم و چه از طریق استفاده از آن برای مقاصد بهداشت فردی یا تفریح می تواند سلامت انسان را به خطر بیاندازد. لذا برقراری ضوابط و استانداردهائی به منظور ارتقاء سطح بهداشت و پیش گیری از بیماریها ضروری است.

کلیفرم ها

منظور از کلیفر م ها باسیل های گرم منفی، بدون اسپور، هوازی و بی هوازی اختیاری است که ساکن روده بزرگ انسان و حیوانات خونگرم بوده و قادر به تخمیر قند لاکتوز و تولید اسید و گاز در دمای 35 تا 37 درجه سلسیوس می باشد.

کلیفرم های گرماپای

همان کلیفرم های تعریف شده هستند که قادر به تخمیر قند لاکتوز تولید اسید و گاز در دمای 44 تا 45 درجه سلسیوس نیز می باشند . بیشتر شامل گونه های اشرشیاکلی کلبسیلا، آنتروباکترو وسیتروباکتر است.

مقدمه

ويژگيهاي ميكربي آب آشاميدني مبناي قضاوت در مورد تعيين قابليت شرب آبها از نقطه نظر بيولوژيكي قرار مي‏گيرد . البته قضاوت صحيح بدون رعايت ساير جوانب از جمله شرايط و دوره تناوب نمونه برداري نگهداري نمونه‏ها و بالاخره دقت در انجام آزمايشها ميسر نخواهد بود .

 اصولا آبي كه بمصرف آشاميدن مي رسد بايد از ميكرو اورگانيسم‏هاي بيماريزاي شناخته شده و همچنين باكتريهاي نشانگر  كه نشانه آلودگي آب با مدفوع است عاري باشد . كلي فرمها مهمترين باكتريهاي نشانگر هستند كه در آزمايش باكتريولوژيكي آبها مورد توجه قرار ميگيرند . گرچه اين باكتريها غير از مدفوع در منابع ديگر نظير آب و خاك نيز ممكن است يافت شوند ولي فراواني بسيارشان در مدفوع انسان و ساير حيوانات خونگرم و دارا بودن ويژگيهاي ديگر است كه باعث مي‏شود اين باكتريها در آزمايشهاي مستمر آبهاي آشاميدني از اهميت خاصي برخوردار باشند . باكتريهاي كلي فرم را مي‏توان چنين تعريف نمود : " كليه باكتريهاي گرم منفي ميله‏اي شكل بدون هاگ كه مي‏توانند در حضور املاح صفراوي رشد كرده و در مدت 24 تا 48 ساعت در دماي 35 تا 37 درجه سانتيگراد از قند لاكتوز اسيد , گاز والدئيد توليد كرده و اكسيد از منفي باشند ". آن دسته از كلي فرم‏ها كه مي‏توانند در دماي 44 درجه سانتي گراد تا مدت 48 ساعت از اسيد آمينه تريپتوفان , اندول توليد نمايند بعنوان اشريشياكلي  شناخته مي‏شوند كه در صورت لزوم مي‏توان آزمايشهاي تائيدي IMVIC را انجام داد .

 باكتريهاي نشانگر ديگر مانند استرپتوكوكوس‏هاي مدفوعي  و كلوستريديوم‏هاي  احيأ كننده سولفيت نيز ميتوانند در تعيين منشأ آلودگي آب با مدفوع و ارزشيابي كارآيي روش كلرينه كردن مورد استفاده قرار گيرند .

شمارش كلي باكتري‏ها

شمارش كلي باكتريها در آب داراي اهميت زيادي نيست و بسياري از آبهائي كه كاملا سالم هستند ممكن است داراي تعداد زيادي باكتري باشند . همچنين آبهائي كه قليائي هستند و از لايه‏هاي گچي و آهكي عبور مي‏كنند داراي باكتري‏هاي زيادتري مي‏باشند و بنظر مي‏رسد كه اغلب باكتري‏هاي اين آب‏ها بي ضرر است . بندرت ديده مي‏شود كه آبي فاقد باكتري باشد , ولي ممكن است آب چاه‏هاي بسيار عميق تعداد نسبتأ كمتري باكتري داشته باشد و همچنين اين احتمال وجود دارد كه در هنگام رسيدن آب به سطح زمين تعداد باكتري‏ها زياد تر شود . بنابراين تعدادي از اين باكتري‏ها , آنهائي هستند كه بطور طبيعي در آب زندگي مي‏كنند و شامل كوكسي‏ها , باسيلهاي هاگ دار و بدون هاگ , اسپريل‏ها و قارچ‏هاي ميكروسكپي هستند تعدادي از اين باكتري‏ها در شرايط معمولي آزمايشگاهي رشد نمي‏كنند ولي بسياري از آنها در روي محيطهاي كشت معمولي در دماي 20 تا 22 درجه سانتي گراد و تعدادي ديگر در 37 درجه سانتي گراد رشد مي‏كنند در آبهاي تصفيه يا كلرينه شده‏اي كه در مخازن نگهداري مي‏شوند بويژه در نقاط گرم باكتري‏ها ممكن است تكثير يابند بطور كلي آب چاه‏هاي عميق در مقايسه با آب چاه‏هاي كم عمق از كيفيت بهتري برخوردار هستند و از موارد استثنأ همانطور كه گفته شد چاه‏هاي مناطق آهكي و گچي مي‏باشد كه باكتري‏ها را از خود عبور مي‏دهد .


مرجع تخصصی آب و فاضلاب

برچسب‌ها: میکروبیولوژی , آب

فناوری نانو در صنعت آب و فاضلاب

۱۳۹۰/۰۴/۳۱
4:10
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 
فناوری نانو در صنعت آب و فاضلاب

مقدمه

افزايش جمعيت جهان و کاهش منابع آب آشاميدني ، نگراني هايي را در باره تامين آب آشاميدني مورد نياز کشورهاي مختلف در سراسر جهان به وجود آورده است و کمبود آب که در نتيجه افزايش آلودگي هاي زيست محيطي شدت پيدا مي کند ، سبب شده است تامين آب بهداشتي مورد نياز مردم به يکي از مشکلات اساسي  جهان امروز تبديل شود امراض ناشي از آلودگي منابع آب ، روزانه سبب کشته شدن هزاران و شايد ده ها هزار نفر از مردم جهان مي شود . اين در حالي است که امکان بازيافت آب دسترسي به يک منبع مناسب براي مصارف گوناگون را فراهم خواهد آورد . اخيراً با ورود فناوري هاي نوين از قبيل زيست فناوري و نانو فناوري، مواد و راهکارهاي جديدي براي تصفيه آب و نيز آب و فاضلاب هاي صنعتي و کشاورزي معرفي شده و يا مي شوند. استفاده از فيلترهاي نانومتري ، تحول عظيمي را در بازيافت و استفاده مجدد از منابع آب ايجاد کرده است کاربردهاي فناوري نانو در اين خصوص عبارتند از : نانو سنسورها ، نانو فيلترها، نانو
فتوکاتاليست ها، مواد نانو حفره اي، نانو ذرات، توانايي هاي اين فناوري در تصفيه آب و با توجه به انواع آلودگي هاي نقاط مختلف ايران مورد ارزيابي قرار گرفته است.
فيلترهاي فيزيکي با منافذي درحد نانومتر مي توانند باکتري ها، ويروس ها و حتي واحدهاي کوچک پروتئيني را به صورت کامل و صد درصد غربال کنند؛ همچنين با استفاده از جداکننده هاي الکتريکي که به وسيله صفحات ابرخازن يون ها را جذب مي کنند ، مي توان نمک و مواد سنگين را نيز از آب جدا کرد.
بررسي فعاليت هاي پژوهشي در سطح دنيا نشان مي دهد که تصفيه آب يکي از مهم ترين زمينه هاي کاربرد فناوري نانو در صنعت آب است و با بهره گيري از آن ، هزينه هاي تصفيه آب به ميزان قابل توجهي کاهش خواهد يافت . استفاده از فيلترهاي نانومتري به منظور افزايش بازيابي آب در سيستم هاي موجود و کاربرد نانو حسگرهاي زيستي براي تشخيص سريع و کامل آلودگي آب از مهم ترين موارد کاربرد نانو فناوري در صنعت آب و فاضلاب است

ب


مرجع تخصصی آب و فاضلاب

برچسب‌ها: نانو , آب , فاضلاب , تصفیه

عوامل موثر در طول عمر و آبدهی چاه آبیاری

۱۳۹۰/۰۴/۲۹
14:10
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 
1-موقعیت جغرافیایی محل حفر چاه - در برخی مناطق عمق حفر چاه زیاد یا کم می باشد.
2-نوسانات سطح آب زیرزمینی – در برخی مناطق سطح آب زیرزمینی در فصل خشک یا در طی سال های خشک افت پیدا می کند و در نتیجه دبی چاه کاهش می یابد یا به طور کامل آبدهی چاه متوقف می شود.با مقایسه محل سطح آب در چاه در فصول مختلف و در زمان های استراحت چاه و آبدهی میتوان شدت این نوسان ها را ثبت نمود.
3- نوع چاه حفر شده – وقتی عمق چاه حفر شده کم عمق باشد احتمال آلوده شدن آن به آلاینده های سطحی افزایش پیدامی کند.
4- نوسانات فصلی در سطح آب زیرزمینی و تغییرات بلند مدت در سفره آب
5- میزان و نوع مواد معدنی یا مقدار رسوبات چاه آب از خصوصیات مهم در طول عمر چاه می باشند.در مناطق دارای آب سخت , مواد معدنی موجب انسداد مسیر های ورود اب به داخل چاه می گرددو در نتیجه ابدهی چاه کاهش می یابد .با انجام اقداماتی می توان این مسیر های بسته را باز نمود و آبدهی چاه را افزایش داد.
در مجموع , جواب ساده ومعقول برای اینکه چه مدت آبدهی چاه طول می کشد تا ابدهی قابل قبول داشته باشد وجود ندارد.با پرسه جو ازسوابق چاه های منطقه می توانید به طول عمر و آبدهی چاه مورد نظر پی برد.

مرجع تخصصی آب و فاضلاب

برچسب‌ها: آبدهی چاه , چاه , آبیاری

كيفيت آب آبياري

۱۳۹۰/۰۴/۲۹
13:59
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 

سطح بحراني نمك براي بادام زميني، پنبه، ذرت و سورگوم دانه اي

مقدمه

در بسياري از مناطق تگزاس مشكل شوري در حال افزايش مي باشد. با تغيير كيفيت آب و الگوهاي كاشت، برخي مناطق ممكن است دچار آسيب شوندو كاهش عملكردها در نتيجه شوري را تجربه كند. حساسيت به صدمه شوري بسته به نوع گياه زراعي تغيير مي كند و دانستن علت و چگونگي اندازه گيري نمك ها براي كشاورزان مهم است و چگونگي حساسيت گياه زراعي به نمك ها ممكن است تغيير يابد.



چرا آب چاه مي تواند شور باشد ؟

كيفيت آب آبياري با مقادير كل املاح و انواع نمك موجود در آب تعيين مي شود. نمك تركيبي از دو عنصر يا يون مي باشد يكي بار مثبت ( مثل سديم ) دارد. و ديگري بار منفي ( مثل كلر ) دارد. آب ممكن است داراي انواع نمك از جمله كلرورسديم ،سولفات سديم ،كلروركلسيم ، سولفات كلسيم ( گچ )، كلرور منيزيوم و غيره باشد. نوع و مقدار نمك هاي آب و از اين رو شوري آن بستگي به منبع آب دارد. در مورد چاه كيفيت آب وابسته به مواد تشكيل دهنده زيرزمين كه از آن آب پمپ مي شود است. وقتي اين مواد تشكيل دهنده دريائي باشند، معمولاً چاه ها ميزان نمك خنثي بيشتري دارندو آبي كه توليد مي كنند شورتر هستند.

در مورد آب هاي سطحي كيفيت آب بستگي زيادي به منبع روان آب دارد. آب زهكش مزارع، ميادين نفتي، فاضلاب هاي شهري و صنعتي معمولا‌ً سطوح نمك زيادتري دارند.

آب شور موجب چه نوع مشكلاتي مي شود؟

آب آبياري شور مي تواند موجب دو مشكل عمده در توليد گياه زراعي شود: 1- خطر شوري و 2- خطر سديم.  نمك ها با گياهان جهت آب رقابت مي كنند. حتي اگر خاك شور از آب اشباع باشد، ريشه ها قادر به جذب آب نيستند و گياه علائم تنش خشكي را نشان مي دهد. كاربردهاي برگي آب شور معمولاً موجب سوختگي در حاشيه برگها مي شوند و در موارد شديد، مي تواند منجر به برگريزي و كاهش قابل ملاحظه عملكرد گردد. خطر سديم در اثر سديم زياد كه مي تواند براي گياهان سمي باشد ، موجب صدمه ديدن خاكهاي بافت متوسط و ريز گردد. وقتي سطح سديم در خاك بالا باشد، خاك ساختمان خود را از دست مي دهد. متراكم مي شودو سله هاي سخت روي سطح خاك تشكيل مي شود.



مرجع تخصصی آب و فاضلاب

برچسب‌ها: کیفیت آب , آب , آبیاری

لیست مطالب

سعی بر آن است که مطالب مرجع تخصصی آب و فاضلاب شامل مسایل ، مقالات و اخبار عمران آب و فاضلاب,آب و فاضلاب و به صورت تخصصی فرآیند های تصفیه آب و فاضلاب،مهندسی آب و فاضلاب و صنعت آب و فاضلاب باشد.
دانشنامه آنلاین آب و فاضلاب
رشته های مرتبط:مهندسی عمران آب و فاضلاب،مهندسی تکنولوژی آب و فاضلاب،مهندسی آب و فاضلاب،محیط زیست،مهندسی بهداشت محیط،مهندسی آب،مهندسی شیمی و...


امیرحسین ستوده بیدختی
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به مرجع تخصصی آب و فاضلاب است. |طراحی و توسعه:امیرحسین ستوده بیدختی|